Cart
There are no products in the cart
Mahón-Menorca Cured Cheese Binigarba 800 g – Raw Cow’s Milk

Mahón-Menorca Cured Cheese Binigarba 800 g – Raw Cow’s Milk

4.7/5 3 Reviews
Binigarba Mahón-Menorca cured cheese, approx. 800 g. Raw cow’s milk, aged ≥ 6 months. Artisan production with DOP certification. View more
mas información Queso Binigarba

  • Sku 030002
  • Brand
Description

Mahón-Menorca Cured Cheese – Binigarba 800 g

Artisanally made with raw cow’s milk

This cured cheese is crafted with raw cow’s milk on the Binigarba estate, located in Menorca. It holds the Protected Designation of Origin (DOP) Mahón-Menorca and reflects the traditional cheese-making heritage of the island.

Minimum aging of 6 months

Aged for at least 6 months, it develops a firm texture and a more intense flavor. Its artisanal production ensures a unique, authentic product.

Format

Vacuum-sealed piece, approximately 800 g.

Ingredients

  • Raw cow’s milk
  • Dairy cultures
  • Rennet
  • Lysozyme (E-1105, egg-derived)
  • Salt

Storage

Keep refrigerated at 4–8 °C. Once opened, store in an airtight container.

mas información Queso Binigarba

Historia y evolución de Binigarba

Desde 1967 se ha producido queso para la industria. Fuimos pioneros en la producción de cuajada en la isla, actividad que se desarrolló más de diez años. Las prácticas tradicionales en la elaboración de nuestros productos les dan el sabor y el aroma característicos del Queso Mahón Menorca.

El "Lloc" de Binigarba, situado cerca de Ciutadella, al Oeste de la Isla de Menorca, está ubicado en el centro de una zona de monumentos megalíticos de gran interés arqueológico, concretamente entre la "Naveta dels Tudons" y "Les Taules de Torretrencada", que datan de los inicios de la Edad del Bronce, en la época pretalayótica, 1500 años antes de Cristo.

Descubre online los productos de Menorca

Reviews

Gran calidad

04/01/2025 14:06 Review written in Spanish

Buena

30/12/2020 08:30 Review written in Spanish

Muy buena relación calidad/precio.

16/07/2019 10:19 Review written in Spanish
Tiempo de carga: 0.478 segundos